Ko je ta osoba koja vas nervira? Imate nezgodnu situaciju iz koje ne znate kako da se izvučete? Možda možete nešto da uradite povodom toga, pošaljite osobi ili situaciji radost i ljubav. Čak i kad vas neko provocira, vi možete da budete presudni da ipak kreirate dobar odnos i povoljne okolnosti u naizgled negativnoj situaciji. Pronađite nešto dobro, nešto što volite i cenite kod tebe osobe, nadjite nešto što vam se istinski dopada, ovde nema varanja. Pre nego što se susretnete sa bilo kojom osobom, u sebi izgovorite “želim ti sreću“ i osetite to istinski jer svaka osoba koju sretnete deo je nas samih. U situacijama u kojima ponekad osetim strah ili bes, i ja se zapitam “koji deo mene je ova osoba? – i uvek vidim neko dete željno pažnje i ljubavi, ranjeno, ostavljeno i upravo tom delu sebe šaljem ono što mu je potrebno. Obratite pažnju, ovo se zove rad na sebi. Menjam svoje stanje, uopšte se ne bavim kritikom ili raspravom sa ljudima oko sebe. You are me, rekli bi u Andima. Ovo može da proizvede čudnovato dobru energiju i bude izvor nenadano dobrih okolnosti – isprobajte, videćete magiju u svakodnevnom životu.

 

OČISTITE KUĆU IZNUTRA

Svakoj osobi iz vaše prošlosti sa kojom imate neraščišćene račune, poželite sreću. Zapišite to. Oprostite njima, oprostite sebi. Ovo je godina broj 9 ( bila je 2016 kada je ovo pisano), završava se jedan period, jedna celina je zaokružena, vreme je da otpustimo, oprostimo i počnemo nešto novo. Svet budućnosti neće kreirati ljudi sa teretom prošlosti, nego oni koji su laki, vibriraju na dobroj frekvenciji i koji imaju energije. Oni koji svetle iznutra. Upalite svetlo unutar sebe, videćete da ima dosta prašine i raznog djubreta po čoškovima. Do the housework. Očistite kuću iznutra. Zasijaćete. I ten će vam se poboljšati.

Ništa što drugi rade ili su radili ne rade zbog vas. Nikad ništa ne shvatajte lično. Da, da, evo još jednom da ponovim – nikada ništa što neko radi ili govori ne radi zbog vas, stoga nikad ništa ne shvatajte lično ali lično rešavajte sve svoje dileme. U stvari, interno. Kod kuće. Sami sa sobom. Sve možete da preokrenete stavom “biram da se osećam dobro sada“. Sve događaje sam sama privukla, sve što se događalo imalo je neku svrhu, naučila sam šta je bilo potrebno, it is what it is, tako je kako je, neka vaša energija bude u sadašnjosti, ne u prošlosti. Svesno opraštanje i otpuštanje događaja vas oslobađa, to ne znači da je nešto što je neko uradio dobro, nego samo da vi više ne nosite taj bagaž. Nije vaše da sudite niti da živite u prošlosti. Mnogi se oslobađaju raznih bolesti na ovaj način ili viška kilograma. Let go and let God. Oslobodite protok sveže energije. Zapišite sve to. Let go. Vi budite svetli i laki.

Kad ste tužni šta vas uveseljava? – pita me novinarka magazina Pobjeda iz Crne Gore. Kad sam tužna, tužna sam i lepo prođem kroz tugu. Sve je to u redu, sva osećanja treba prihvatiti i pustiti. Sve prođe. Nekada sam zapisivala sve što me mučilo i rastuživalo i onda me to uveseljavalo, jer kad stavljate na papir, barem je meni tako, odmah mi se u svetlu događaja pojavi i neka smešna stvar. Počnem tužna, razbesnim se, raspišem i nedugo za tim pretvori se sve u stand up komediju. Ne znam kako, možda imam komedijaški karakter, odlično se zabavljam sama sa sobom. U stvari znam, samo zaboravim. It’s a kind of magic.

 

nastavak   Koja je vaša metafora?

photo credits Jelena Gradimir