Od trenutka kad smo se prvi put srele pa do oduševljenja što smo napravile nešto zajedno je verovatno prošlo mesec dana. Prvo sam se zaljubila u paterne koje pravi, potom mi je stigla torba sa sovama i imena Secret Messages, uz to i neseser, popile smo kafu u “Cveću zla“ i možda sam pomenula da bih volela da radim printove sa nekim svojim rečenicama.

– Hajde da spojimo moje paterne i tvoje rečenice – kaže Lucija Adamović, žena koja stoji iza Twiga Pattern Bazaar. Kao da smo otvorile neki portal i uskočile na talas koji je čekao na nas. Da mi kažemo “hajde“ i “može“. Od ideje do realizacije došle smo brzinom svetlosti. Nije sve logično, nešto je i magično. Ne znam ni sama da objasnim kako, it’s a kind of magic.

 

 

Ove “moje“ omiljene ( magične) sove u kombinaciji sa ružama sa goblena i šarom sa pirotskih ćilima dobile su rečenicu iz mojih knjiga. Kad i drugi paterni, neki posebno pravljeni za ovu priliku a neki se provlače kroz čitavu Twiga liniju. Kad ih štampamo na akvarel papiru i uramimo, jedva čekaju da nadju svoje mesto u nečijem domu. Život postaje čaroban kad odustanemo od savršene slike sveta.

 

 

Nazvali smo ih Magical lines, Luciji se to ime dopalo, ona je bila kuma, a ja sam mogla samo da se složim. Jest, u svakome od nas krije se čarobnjak. Magija je u rečima, linijama i … paternima. Abrahadabra.

 

Sve može da se naruči u Twiga shopu online, dolazi vam na kućnu adresu, divno i sigurno upakovano.

 

p.s. kad su mi stigli prvi probni posteri, štampani i ovako uramljeni, odnela sam ih u krevet sa sobom, da budu poslednja stvar koju vidim pre no što zaspim i prva stvar koju vidim kad otvorim oči ujutru.
Možda ništa nije realno ali je sve moguće!

 

Ako do sada niste otkrili linkove u tekstu, evo linka koji vodi u Twiga Pattern Bazaar Shop. Klik.

………

fotografije su slikali na mom ranchu Milica Perišić i Christopher Gunter