Kupile smo kristalni dildo i sad se igramo po vasceli dan sa njim – objavile smo radosno Lua, moja francuska prijateljica i ja. – Za Božić. Svaka za sebe.

– Šta vam je to? – ljubopitljiva je naša druga mala radoznala francuska prijateljica.
– Prirodni ispolirani komad kristala u obliku falusa. Lua je kupila jedan od rozenkvarc kristala a ja čak dva, jer slavim dva Božića 🙂 – toliko se smejemo da smo u centru pažnje svih prisutnih, u baru.

 

Ha, briga me. Jedan rozenkvarc a drugi od smaragda… izmedju ostalog, čak i vrapci znaju da najbolje funkionišem sa dva partnera. Mislim, sve svete krave ovde u Indiji koje mi u prolazu klimaju glavom “samo napred, gospodjo Gandhi, znamo šta ste radili prošle noći…“. Rozenkvarc i Smaragd.  Roze i zeleni.

 

Gde god da se nadju dve, tri ili u ovom slučaju četiri žene, počinje Sex i grad. Kikoćemo se i nadovezujemo šale na svim jezicima. One su sve francuskinje a meni je taj naglasak toliko simpatičan da tražim od njih da razgovaraju na francuskom izmedju sebe. Slušam ih malo, udjem u ritam i počnem da ih oponašam. Izgovorim i nešto smisleno na mom zardjalom francuskom. Iznenade se šta sve znam. I sama se iznenadim. Mora da je zbog ovih smart pilula koje pijem, sve što sam ikada učila nije više pasivno znanje nego vrlo praktično. Praktična sam žena, čuli ste 🙂

– Jedino što mi je je potrebno je malo prakse a čula sam da se francuski najbolje uči u horizontalnom položaju. Zato nam je potreban jedan muškarac koji govori francuski. – kažem pobedonosno jer sam nam smislila novi izazov, kad ono… vrisak.

– Evo ga!!! – oduševljeno viču sve tri i pokazuju na svog prijatelja koji mirno jede za stolom pored našeg. I pravi se da ga nismo prepale svojom histerijom, iako kristalnom. Ali mu se brk smeška, ipak, he is french.

-Well, ask and it is given. Tražite i biće vam dato. Ovo bi bio u pravom smislu školski primer jedne instant manifestacije.

 

Praktična magija. Nije čak ni magija nego praktična upotreba reči i osećanja koja deluje kao magija. Moć svlačenja, oblačenja i privlačenja. Njih dvojica znaju jedan za drugog, ne kristalni dildići, nego dvojica sa kojima se vidjam.

 

“Vidjam“ , sa kojima se “svidjam“.

 

Pre toga sam probala jedan eksperimet: “svidjala“ sam se u isto vreme sa trojicom prijatelja. Htela sam da vidim koliko muškarci razgovaraju izmedju sebe. Da li uopšte dele nešto izmedju sebe ili samo idu na utakmice i razmenjuju viceve… eksperiment je trajao i trajao. I trajao. I dalje ne znaju. Prozvala sam ih moji vitezovi, kad god mi je bila potrebna neka pomoć ili samo društvo, jedan od njih se uvek pojavi. Savršeno su bili sinhronizovani.

 

Prešla sam na drugi kontinent pa je sad drugi eksperiment  u toku – ja ću biti ta koja govori svoju istinu. Živimo u selu, na moru, ne bih da biram izmedju dvojice, hajde da se lepo dogovorimo kako ćemo da provodimo vreme.  Malo me uhvatio neki strah kad sam izgovarala, ali šta sad, sve što želim nalazi se sa druge strane straha. Niko ne bi trebalo da ćuti zbog svog straha od složenosti. Samo napred, iskoračih u ambis… i ko bi rekao, niko se ne buni. Ni Rozenkvarc, ni Smaragd… ni novi francuski prijatelj.

 

  • You girls are so cute – prilaze nam razni muškarci. Mesto u kojem smo se samo zove bar, mi čak i ne pijemo alkohol, nego ginger lemon tea.
  • Thank you! – odgovaramo mu u glas glumeći fine devojke.

 

“Kako zračiš, tako i privlačiš“ je naslov nove knjige koju spremam. Bilo je krajnje vreme, znam. Sloboda nam je mnogo bolji životni saputnik nego partnerska ljubav, za mnoge od nas. Zašto? Pa od koga smo učili o ljubavi. Mi smo svi pod nekom hipnozom,  kletvama, urocima, bullshit verovanjima krajnje limitirajućim, to su ona koja nas povredjuju umesto da nam služe. We are under lovespells. Postoji jedna čitava knjiga na Amazonu pod tim imenom. “Lovespell“  by Elizabeth Gandhi, samo na Amazonu. All of us – nadovezuje se Teal Swan. Ako do sada niste čuli ya nju, youtube je vaša sledeća lokacija. Tehnologija je tu da nam služi, use it, dont abuse it. Ali smo svi bili manje ili više abused od svojih roditelja, to nije anomalija, već većinski obrazac roditeljstva. Ljubav je transakcija, razmena ili još bolje zadovoljavanje potreba. Uče nas da volimo bez obzira kakvi su prema nama, zar ne? Mi verujemo da je to definicija ljubavi.

 

Pod kojim vi pravilima živite, Vishen Lakhiani ih zove brules, bullshit rules. Ili koji mitovi upravljaju vašim ljubavnim životom? Da će vas druga osoba učiniti kompletnim. Zašto? Da li ste vi pola osobe pa vam fali druga polovina. Ili mislite “samo još da nadjete partnera…“, “samo da se otarasite ovog i nadjete nekog novog“, nova veza će vas spasiti. Da, baš tako. Fakti, fikcija i fokus. Prvi put u znanoj nam istoriji, žene imaju mogućnosti da budu ekonomski nezavisne. Fully empowered shakti. Molim vas, bez manipulacije, trikova i tehnika. Budi ti. Dovoljno je. Dovoljna si.

Novo vreme, nove mogućnosti, novi izazovi – kako da ne izgubimo sebe u paru,  how to merge, rekla bi Teal Swan. Jedan od načina je da napustimo staru definiciju ljubavi. Let love show you love.

 

A onda će nam sve biti kristalno jasno 🙂

………….

napisala Žana Poliakov, prvi put objavljeno u magazinu Lepota i Zdravlje, 2018.
photo credits Katarina Kitty Radovic
lokacija, Bali, Indonesia, 2018.